Akupressur/Stressterapiutbildning Steg 1

Hemkommen efter första helgen av två på steg 1. Är så överväldigad, tacksam och ödmjuk inför denna flertusenåriga behandlingsform som säkerligen också är den äldsta. Att dessutom få bo på hotell och träffa nya härliga människor är ju bara så kul! Längtar redan till nästa träff i april...

 

Säkert har du som jag redan använt dig av Akupressur utan att veta om det. Har du haft en spänd och ond muskel så lägger du gärna din hand på och trycker. Om du slår dig någonstans så reflexmässigt lägger du handen på det onda stället och trycker för att lindra smärtan. Lite enkelt förklarat, jag lovar - det är mer avancerat än så....;) Efter dessa tre dagar inser jag hur mycket kvar jag har att lära mig! :)

Vad är då Akupressur och vad handlar det om? Om jag ska beskriva med några få ord så skulle det bli Balans, Yin - Yang och Energirörelser.  När det blir obalans i kroppen så leder det till blockeringar i energiflödet som på sikt kan leda till olika sjukdomstillstånd både fysiskt och psykiskt.

I Akupressuren använder vi oss av Aku-punkter som fungerar som slussar och genom att trycka på dom fungerar Akupressören som en slussvakt som reglerar energiflödet. Grundtanken i Akupressuren är att när energin - Qi - rör sig harmonsikt i kroppen så håller vi oss friska och mår bra!

 

Jag har både upplevt och gjort behandlingar under dessa dagar och det är verkligen något som händer i kroppen, det är en härlig känsla! 

Varje dag har vi börjat med 9 medvetna andetag och några enkla Qi-gong rörelser och det är verkligen något som jag ska jobba för att få in som min morgonrutin. Det tar inte mer än 15 min och det är verkligen kärlek för både kropp och själ<3 Är du intresserad så säg till, jag visar dig gärna :)

Nu är det 4 veckor kvar till nästa tillfälle och fram tills dess så blir det att läsa och praktisera så mycket det bara går. Så alla ni som hinner komma till mig innan nästa tillfälle kan räkna med att få bli lite testpersoner...;)

Ha en fin dag och känn efter om du har balans i livet<3

Kram Lena