Ibland får man förgylla med lite nyttigt gott...

Hittade ett recept på rawfood bar med hallon som behövde testas…Igår provade jag och lät kunderna för dagen få smaka :)

Här kommer receptet:

Botten:

75 gram mandelmjöl

100 gr havregryn

10 dadlar

1 tsk vatten

Fyllning:

225 gr cashewnötter

160 ml kokosgrädde, översta lagret

4 msk fibersirap

1 citron, skal + juice

Topping:

30 gr hallon

1 tsk fibersirap

Gör så här:

Blanda botten i en matberedare , den ska vara fast men inte blöt. Tryck ut blandningen i en form. Mixa ingredienserna till fyllningen och bred på botten. Värm hallonen och tillsätt sirap och klicka ut på fyllningen. Täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 3 tim. Ta upp och låt tina. Ät och njut :)

Rawfood hallonkaka800.jpg

Njut av helgen :)

Kram Lena<3

NYTT HOS MIG!

Tiden går och det blir alltför lång tid emellan mina inlägg…;)

Är nu i slutfasen av min Akupressurutbildning och from 1/1-19 gäller nya priser för Akupressur.

En liten kreativ ådra har blivit väckt och nu designar jag egna armband! Alla armband är unika och görs med ädelstenar som har en speciell egenskap och gåva. En fin present/julklapp med personlig känsla!

Armband1 800.jpg

Armband gör jag även på beställning i den mån jag hinner om det är någon speciell sten du vill ha eller om du inte hittar någon storlek som passar. Vill du se vilka armband som finns tillgängliga just nu så är du välkommen att kontakta mig.

Ha en skön helg!

Kram Lena

Nya priser from 1/5-18!

Prishöjning från 1/5-18! Se nedan:

Massage:

40 min 400 kr (6 beh 2150 kr)

60 min 550 kr (6 beh 2900 kr)

75 min 700 kr (6 beh 3700 kr)

90 min 800 kr (6 beh 4250 kr)

Avslappningsmassage:

30 min 350 kr (6 beh 1900 kr)

60 min 550 kr (6 beh 2900 kr)

Ansiktsbehandling

Spa, 40 min 495 kr (3 beh 1350 kr)

Lermask (m. massage) 40 min 595 kr (3 beh 1600 kr)

Akupressur elevbehandling

1:a besöket 60-80 min 400 kr

Från 2:a besöket 40-60 min 350 kr (3 beh 900 kr obs! Gäller året ut)

 

Alla rabattkort för 6 behandlingar gäller 2 år.

 

Bokadirekt2 800.JPG

"Ta hand om dig - Du hänger trots allt med dig själv 24 timmar om dygnet" :)

Kram Lena

Plugga, plugga, plugga...

Önskar er alla en god fortsättning på det nya året!

Mina inlägg lyser lite med sin frånvaro just nu...Är inne på steg 2 i min utbildning och det är såååå mycket teori att läsa och lära! Jag håller samtidigt på med många elevbehandlingar som det har varit ett enormt intresse för, jättekul!! :)  

Akupressur 800.jpg

Just nu läser vi om våra Yin-organ och deras funktioner. Så intressant att lära om sambanden i kroppen enligt traditionell kinesisk medicin. 

Och vad har då Akupressuren för effekt? Jo den har Energieffekt, Muskulär effekt samt effekten av "The loving touch of the terapist"

Så sant, så sant<3

Ta hand om er och testa gärna en akupressurbehandling...;)

Kram Lena

Inre stress

Upplever du att du är stressad? Det tror jag vi alla gör, mer eller mindre, sällan eller ofta. Jag har reflekterat över hur många det är som upplever att deras stressnivå ökar, ibland utan att kunna sätta ord på vad orsaken är. Stress behöver inte betyda att man stressar omkring eller ser stressad ut utan den sitter oftast på insidan, i hjärnan. Det kan upplevas som en ständig centrifug som aldrig stannar. Hjärnan får aldrig vila.

Lena Natur 800.JPG

Vad är det som händer i kroppen vid inre stress? Vårt minnescenter i hjärnan, Hippocampus, översköljs av stresshormonet kortisol och det påverkar vårt minne. Vi glömmer saker, hittar inte orden och hänger inte med som vanligt. När kroppen inte kan göra sig av med slaggprodukterna efter kortisolet påverkar det också vårt hjärta, vårt blodsocker stiger och det lagras fett runt de inre organen. Under långvarig stress påverkas också kortisolets naturliga dygnsvariation och sömnen påverkas. På morgonen när kortisolet ska vara högt och vi ska vakna pigga och utvilade blir det istället att kortisolet är lågt och vi vaknar med känslan att vi känner oss helt slut. En känsla som kan sitta i hela dagen.

Buddha 800.JPG

 

A och O för att återfå balansen är återhämtning. Och den är så viktig! Kropp och själ måste tränas att slappna av. Det kan göras på många olika sätt och det viktiga är att hitta det som funkar för dig. Här är några förslag på återhämtning:

Promenader - Naturen är väldigt läkande, kräver inget av dig. 

Yoga - Balsam för kroppen, stärker både kropp och själ

Massage - Det frigörs måbra-hormoner som ger lugn och välmående, musklernas spänningar minskar, koncentrationsförmågan ökar och immunförsvaret stärks

Akupressur - Stressterapi som ger kroppen avslappning och hjälp av komma i balans

Meditation - Ett medvetet tillstånd av lugn och hög sinnesnärvaro. Hjärnans inställning på stress och flykt går istället till att bli mer avslappnad och positiv

Mindfulness - Att bli mer medveten och närvarande - Här och Nu

Medveten andning - Hur vi andas påverkar hur vi mår

En annan viktig del i återhämtningen är sömnen, det är då kroppen läker och varvar ned.

 

Natur1 800.JPG

"Think a little less - Live a little more"

Glöm inte att göra sånt som du mår bra av<3

Kram Lena

 

 

 

Sommar och energipåfyllning...

Regnet smattrar mot rutan och solen lyser med sin frånvaro...men jag njuter av ledighet ändå :)

Att ladda batterierna och fylla på med energi är något som bara kommer av sig själv när jag gör sånt som jag mår bra av och även under semestern när jag kan ta dagen som den kommer. 

När vi var i Långasjö tankade jag fullt med energi. En fantastiskt fin miljö att vara i och ett litet smultronställe som jag gärna besöker igen!

Fler sätt som jag fyller på energi med är när jag motionerar. Cykeln har stått parkerad sedan Halvvättern men nu har löparskorna kommit fram. Och känslan som infinner sig när man kommit tillbaka efter en runda är underbar. Oavsett om det är cykel, löpning eller annan motionsform. Kroppen fylls med endorfiner. Och faktiskt samma känsla som efter massage...;)

Alla har vi olika sätt att fylla på energi med. Hoppas du har hittat många bra sätt som passar dig.

Här hemma blir det grill för första gången på semestern, trots att regnet strilar ner. Måste ju bara avnjuta den hemmagjorda plommonchutneyn :)

Vecka 33 öppnar jag upp för behandlingar igen och jag längtar verkligen!! Längtar efter att jobba med händerna och att få träffa alla er fina kunder igen. Och få göra det jag älskar<3

Njut av dagen oavsett väder, fyll på med energi. Livet är nu<3

Kramar Lena

 

Magisk fotokväll...

Så var det dax för lite sommarbilder! Med en alldeles magisk kväll (där solen iofs gömde sig bland lite småmoln ibland) så blev det ett underbart ljus, precis som jag ville ha det :) 

På väg ner mot sjön så bara den var där, den trollska, prunkande lilla ormbunksdungen. Och så ljuset från solens strålar som bara blev helt magiskt!

Sen krävs det ju också en fotograf som ser möjligheten, och fångar den. Tusen tack Fröken Foto<3 

Var i stunden och njut av den, det gör jag<3

Kram Lena

Medveten andning

När vi stressar så är det mycket som händer i kroppen. En viktig funktion som påverkas är vår andning. Bara genom att försöka andas medvetet kan du sänka din stressnivå i kroppen och uppnå många andra fördelar.

Med medveten andning kan du

  • Normalisera ditt blodtryck, cirkulation och hjärtfrekvens
  • Få en djupare sömn och uppleva mer energi under dygnets vakna timmar
  • Öka din kropps förmåga att bränna fett
  • Stärka ditt immunförsvar
  • Förbättra din hälsa, ditt utseende och din sexlust
  • Hitta lugn och avslappning
  • Öka din medvetenhet och påskynda din personliga och andliga utveckling med varje andetag

Inhale - Exhale

Må gott, kram Lena<3

Då var sista delen på Steg 1 avslutad!

Lika lycklig efter denna avslutande helg på steg 1 i Akupressur/Stressterapi-utbildningen! Så lärorikt och intressant. 

Nu ska det bli så roligt att kunna ge behandlingar och utöva det som vi har lärt oss. För dig som har problem med spänningar i ryggen mellan skulderbladen, prova en akupressurbehandling! Väldigt effektfullt och avslappnande...

Om du känner att du inte vill välja bort massagen, då gör jag en kombo...:-)

Ta hand om din kropp så mår du mycket bättre<3

Kram Lena

3 goda ting...

Nu blir det en veckas semester! Det ska bli skönt att få en paus från vardagen och bara vara. 

Jag älskar texten på dessa stenar!<3 Ibland behövs det inte mer än så...

Ha en fantastisk helg och ta hand om dig<3

Kram Lena

Akupressur/Stressterapiutbildning Steg 1

Hemkommen efter första helgen av två på steg 1. Är så överväldigad, tacksam och ödmjuk inför denna flertusenåriga behandlingsform som säkerligen också är den äldsta. Att dessutom få bo på hotell och träffa nya härliga människor är ju bara så kul! Längtar redan till nästa träff i april...

 

Säkert har du som jag redan använt dig av Akupressur utan att veta om det. Har du haft en spänd och ond muskel så lägger du gärna din hand på och trycker. Om du slår dig någonstans så reflexmässigt lägger du handen på det onda stället och trycker för att lindra smärtan. Lite enkelt förklarat, jag lovar - det är mer avancerat än så....;) Efter dessa tre dagar inser jag hur mycket kvar jag har att lära mig! :)

Vad är då Akupressur och vad handlar det om? Om jag ska beskriva med några få ord så skulle det bli Balans, Yin - Yang och Energirörelser.  När det blir obalans i kroppen så leder det till blockeringar i energiflödet som på sikt kan leda till olika sjukdomstillstånd både fysiskt och psykiskt.

I Akupressuren använder vi oss av Aku-punkter som fungerar som slussar och genom att trycka på dom fungerar Akupressören som en slussvakt som reglerar energiflödet. Grundtanken i Akupressuren är att när energin - Qi - rör sig harmonsikt i kroppen så håller vi oss friska och mår bra!

 

Jag har både upplevt och gjort behandlingar under dessa dagar och det är verkligen något som händer i kroppen, det är en härlig känsla! 

Varje dag har vi börjat med 9 medvetna andetag och några enkla Qi-gong rörelser och det är verkligen något som jag ska jobba för att få in som min morgonrutin. Det tar inte mer än 15 min och det är verkligen kärlek för både kropp och själ<3 Är du intresserad så säg till, jag visar dig gärna :)

Nu är det 4 veckor kvar till nästa tillfälle och fram tills dess så blir det att läsa och praktisera så mycket det bara går. Så alla ni som hinner komma till mig innan nästa tillfälle kan räkna med att få bli lite testpersoner...;)

Ha en fin dag och känn efter om du har balans i livet<3

Kram Lena

Ny ansiktsbehandling!

Nu har jag ytterligare en fantastiskt välgörande ansiktsbehandling att erbjuda! Här använder jag en lermask som består av finfördelad havslera som är hämtad från en avlägsen glaciärmynning vid nordvästra Stillahavskusten. 

Den är otroligt effektiv, både rengörande och mjukgörande. Den drar ut orenheter och avlägsnar döda hudceller. Samtidigt som den ger en riktig näringsboost till huden! Medan masken torkar får du en härlig massage på dekolletage och nacke. Så vill du bli ompysslad en stund och ge ditt ansikte lite kärlek så tycker jag du ska prova denna!

Ha en fin helg<3

Kram Lena

Lite ljus i tillvaron...

För mig ger ljus harmoni, lugn och värme. Att dom dessutom doftar gott gör det lilla extra...

Klintas massageljus är unika i sitt slag, du kan använda dom både som massageljus och som doftljus. Det kan låta lite konstigt att massera med ljus men Klintas ljus består av vegetabilisk olja som är en massageolja. Den är helt fri från stearin, paraffin, petroleum och färgämnen. Och helt ekologiska. Oljan är rik på mjukgörande E-vitaminer som huden mår bra av. Vill du inte använda det som massageljus går det fint att tända det och bara njuta av doften.

Så här funkar ljuset om du vill använda det till massage:

Tänd ljuset och vänta några minuter. Doppa fingret och massera in oljan på kroppen. Oljan blir ca 55 grader vilket är optimalt för massage. Massera och njut!

Mina favoritdofter är Bubbel & Rosa Grapefrukt, Bambu & Oliv och Fläderblom & Citrus. Kom och prova vilken doft som du gillar bäst!

Kram Lena

 

Lite mer av det goda...

Jag är nog i grunden en väldigt positiv person och jag vet också hur stor tankens kraft är. Det du tänker är ofta så du upplever saker och ting. Det du gör är ofta det du drar till dig. För mig kan bra budskap och texter vara härliga att läsa. Och dom kan hjälpa oss att må lite bättre...:)

 

 

Så ett litet projekt i salongen har varit att hitta fina budskap som jag vill dela med mig av till er. Jag har plockat några av mina favoriter som nu pryder väggen och JA, dom ger verkligen en positiv känsla. För ibland behöver vi stanna upp och tänka efter vad som är viktigt...

Kram Lena

Välkommen till min nya hemsida!

Här kommer jag göra inlägg där du kan läsa lite om mig, det kan handla om hälsa och välmående men också om nya spännande saker som är på gång.

Jobbet med min nya hemsida har varit så roligt och så lärorikt! Det har blivit många skratt och intensivt arbete. Det har också blivit tillfällen att känna efter vilken känsla jag vill förmedla. Och jag har verkligen hittat den! :) Tusen miljoners tack till Fröken Foto för din profession, ditt tålamod med mig och dina fantastiska bilder som verkligen fångat just den känslan.

 

 

Nytt är också att jag har Klintas produkter till försäljning! Jag har redan använt mig av massageljus i mina behandlingar och dom är helt ljuvliga! Och du behöver inte vara massör för att använda dom ;) Välj en doft som tilltalar dig, tänd det och låt det brinna en stund tills oljan blir flytande. Doppa fingret i oljan (blir inte varmare än 55 grader, optimalt för massage) eller häll försiktigt på huden och massera in. Underbart och välgörande<3

Glöm inte att ta hand om dig<3  Kramar Lena